FESTIVALENARTISTER

2018: "Flåtemagi" på Stenberg

Med Frida Ånnevik og Haldor Røyne

Frida Ånnevik og Haldor Røyne på en flåte i et idyllisk tjern omgitt av publikum og brennende bål er rammen for årets konsert under festivalen Friluftsliv for alle. Dama med fløyelsstemmen varter opp med sine beste låter og publikum kan forvente litt av ei gullrekke denne fredagskvelden. Med Røynes lekre gitarspill attåt, er det duket for en festaften. Røyne bidrar også med lekne toner hentet fra albumet «Slåtter etter bestefar» som han ga ut i 2017.

Tidspunkt: Fredag 31.aug konsertstart kl.21. Gratis inngang og parkering. Ta gjerne med deg egen stol
Salg av viltsuppe, øl, vin, brus og kaffe  fra kl. 20.00. 

Sted: Friluftsmuseet Stenberg, Sillongenvegen 230, 2846 BØVERBRU

2017: Skogens magi,- "huldrelokk og felefabler"

Friluftsmuseet Stenberg fredag 1.9. kl. 21.00.
«Skogens magi – huldrelokk og felefabler», med Tuva Syvertsen og Trygve Ramnefjell

Fra en flåte på Stenbergtjernet en sen fredagskveld skal Tuva og Trygve lokke publikum inn i skogens magiske verden for et møte med de underjordiske. «Det er like mange under jorda som over jorda, det er fot mot fot og klauv mot klauv,» sa de gamle. Hulder og nøkk, tusser og troll er noen av skapningene vi knytter til skogens mystikk. Å høre bjeller og kalling i skog og fjell, er å høre naturens egen stemme.

Fra kl. 20.00. Salg av viltsuppe fra Ditlevines utsikt. Salg gjennom hele konserten. Ta gjerne med egen stol. Gratis parkering og inngang.
Vi har 30 sitteplasser for spisegjester. Disse kan forhåndsreserveres. Først til mølla! Reserveres på post@friluftslivforalle.no
Konsertstart kl. 21.00.

Bilde: Knut Utler

2016: Viddas Magi

En tøtsj av viddas magi
Fredag 2.9. kl. 21.00. 
Sted: Friluftsmuseet Stenberg, Bøverbru

To menn på en flåte i et idyllisk tjern en sen kveld omgitt av publikum og brennende bål er rammen for denne forestillingen på Stenberg. Fangstmannen Johannes Kemi fra Karasjok levde med og i naturen gjennom et langt liv og historiene hans får nå liv gjennom fortelleren Trygve Ramnefjell og strupesangeren og joikeren Torgeir Vassvik.
Da Kemi var femten år begynte han som jeger og fangstmann på heltid. Størstedelen av året bodde han i gammer rundt på fjellet, og geværet var hans beste kamerat. Han ble lommekjent på Finnmarksvidda og lærte seg dyrenes vaner. Dette er en unik mulighet til å oppleve litt av viddas magiske univers slik det en gang var og kanskje kan få fortsette å være.
Lydmagiker Vassvik kommer fra Gamvik aller lengst nord i Finnmark. Ved hjelp av stemmen og sjamantrommer maler han fram den arktiske natursjela. De som fikk med seg danseforestillingen «Leahkit» nå i vår har allerede stiftet bekjentskap med Vassvik og hans toneunivers. Trygve Ramnefjell er sanger og skuespiller og kjent for sin evne til å formidle litteratur. Han forteller slik at man formelig føler de knusktørrkalde vintrene og myggas surring på kroppen!

Gratis inngang. Ta med sitteunderlag/stol.
Salg av reinkjøtt. Kaffe/øl/vin-servering. Aldersgrense: 18 år


Sillongenvegen 230, 2846 Bøverbru. Koordinater: Lengdegrad/breddegrad: 60° 42' 13" N   10° 45' 11" E UTM: Sone 32   A595703 N6731074


Songs From The Sea

Friluftsmuseet Stenberg
Søndag 4. september

Vi reiser tjue år tilbake i tid. Langt oppi åsen, midt på et jorde ved en innsjø, under den samme stjernehimmelen som blinker ned mot Toten, vokste det på 80 og 90-tallet opp tre jenter. De visste ikke om hverandre, men hver for seg forelsket de seg i musikk som kom strømmende over havet fra Amerika. De lyttet ivrig til amerikanske sangerinner som sang like vakkert som havfruer som lokker med seg sjømenn ned i havdypet. De satt i timevis på jenterommene sine og lærte seg sangene, og denne musikken lagret seg i hjertene deres.
https://youtu.be/0NT3EPTw9eA

2015 Danseforestilling

"La fôret arrive" - ny Nett™ produksjon av kunsterduoen Fiskum og Adhana.

På et 8x8meter stor nett™ festet opp i høye grantrær inne i et lite skogholt på Stenberg skal temaet "​Villfugler - hva er villfugler- hva betyr det å være en villfugl i naturen favn" utforskes av dansekunstnerne Loan Tp Hoang, Ella Fiskum, og Sudesh Adhana. Iscenesatt med 100 lange fasanfjær og et spennende og abstrakt lydbilde.

2015 Valkyrien Allstars

Friluftsmuseet Stenberg
Søndag 30.august 2015

Valkyrien Allstars,- en norsk hardingfeletrio


Valkyrien Allstars har siden oppstarten i 2005 vært et sant unikum i norsk musikk. De har sin helt spesielle sound mellom det moderne og det tradisjonelle. Med utgangspunkt i norsk folkemusikk presenterer de mange ulike sjangre og stilarter med et helt eget uttryk


Bandmedlemmer: Tuva Livsdatter Syvertsen Erik Sollid Magnus Larsen Martin Langlie

Les mer om Valkyriens Allstars

 

2015 Sissel Gullord Morken og Camilla Granlien

Friluftsmuseet Stenberg
Søndag 30.8. 2015
Sissel Morken Gullord og Camilla Granlien


Familieforestillingen "Gjendine":

Gjendine Slålien var budeie fra Bøverdalen i Lom. Hun ble legendarisk etter sine møter med komponist Edvard Grieg og ble en viktig kilde og nær venn av ham. Hun var ei dame med sterk sans for humor, bein i nesa og føttene trygt på jorda oppe i fjellheimen. Sangene hennes står sterkt i seg selv og er ikke bare skisser for flotte musikalske verk, men stor musikk alene. 

www.camillagranlien.wordpress.com
www.gullord.no