Kåre Haug, Rykkin

Ildsjelfinalist Kåre Haug: - "Det er hyggelig å få en hyllest for det arbeidet vi gjør"
 57 år etter at han stemplet sitt første kjentmannsmerke, er ildsjelen fortsatt nysgjerrig på alt det Marka har å by på. Det å bli nominert er en hyllest i seg selv. Alle som er nominert bidrar på hver sin måte til å gjøre naturen tilgjengelig for flere, og det er hyggelig å få en hyllest for det arbeidet vi gjør. Prisen bidrar til å løfte frem frivillige ildsjelers innsats – det er viktig. Det er mange som fortjener anerkjennelse, sier Kåre Haug om nominasjonen til Friluftslivets Ildsjelpris for 2017.

Hvis Kåre Haug vinner årets ildsjelpris, vil han sammen med Skiforeningen finne ut hvilke prosjekter de ønsker å bruke premiepengene på. Uansett om han ikke skulle vinne, vil Haug som finalist få 10 000 kroner til videre arbeid. 
Det er 57 år siden jeg stemplet mitt første kjentmannsmerke, og jeg har padlet, syklet, løpt og gått på ski i Marka i alle år. Jeg er fortsatt nysgjerrig på alt det Marka har å by på, og gjennom arbeidet med Kjentmannshåndboken kan jeg bidra til at endra flere får oppleve og lære mer om Marka, forteller Kåre Haug.  Jeg fikk et diplom for frivillig innsats en gang for mange år siden, og teksten på det har jeg lyst til å dele, fordi den sier veldig mye: Det er ikke skyhøy lønn som bestemmer betydningen av et arbeid. Det er ingen timeliste som kan forklare hvor mye du har gitt av deg selv. Den største jobben er nettopp den som ingen kan sette en prislapp på. Den viktigste tiden du gir, er den du aldri målte.

Kåre Haug er i finalen til å bli årets ildsjel, sammen med Brith Sørensen fra Torsken Turgruppe og Evenes Turlag.   

Nå er det opp til folket å bestemme hvem som blir utropt som vinner, og får prisen utdelt under festivalen Friluftsliv for alle søndag 3. september på Friluftsmuseet Stenberg på Toten.

Foto: Haakon Harriss