Ildsjelkandidatene fra 2017: Brith Sørensen, Torsken

Brith nominert til Friluftslivets Ildsjelpris: - Ydmyk og litt redd
Brith Sørensen fra Torsken av med seieren, vil hun bruke pengene på bålhus på Torskenskaret.  Jeg får lus i magen når jeg tenker på at jeg er nominert, og er ydmyk og litt redd når jeg tenker på hvordan skal jeg klare å leve opp til den æren, sier Brith Sørensen (73). Brith omtales som primus motor for Torsken Turgruppe, og som kommunes friluftlivsressurs og folkehelsekoordinator – på frivillig basis. 

Hvis Brith Sørensen vinner Friluftslivets Ildsjelpris 2017, ønsker hun å bruke premiepengene til å bygge bålhus på Torskenskaret. Uansett om 73-åringen ikke skulle vinne, vil hun som finalist få 10 000 kroner til sitt utvalgte prosjekt.

- Jeg er glad på Torsken Turgruppes vegne, for prispengene kommer som sendt fra himmelen. Jeg har brukt vinteren og våren til søknader, loddsalg og arrangement for å få bygget bålhus med toalett på Torskenskaret. Med tilskudd fra fylkeskommunen, lokale bedrifter og foreninger, fiskere som lavterskeltrimmer når det er landligge, loddsalg og prispenger kan vi gå i gang med bygginga i høst, forteller Sørensen.